vliegvakantieswoestijnreizen

3 tips voor zorgverzekeringen voor wereldreizigers

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen met verschillende soort premies en regels.

Basis zorgverzekering en aanvullende zorgverzekering

Iedere inwoner vanaf 18 jaar is verplicht om deze basisverzekering af te sluiten. Wel heb je hierbij de mogelijkheid om te kiezen tussen een naturapolis en een restitutiepolis. In een basis verzekering zitten echt de standaard zaken zoals bijvoorbeeld een huisartsenzorg, een behandeling en verblijf in het ziekenhuis, het kopen van gratis geneesmiddelen, maar ook psychologische hulp en een verloskundige zorg is inbegrepen in deze maand prijs. De basis verzekering vergoed sommige onderdelen maar voor een bepaald deel. Wanneer jij dan ook extra verzekerd wilt zijn is het belangrijk om een aanvullende verzekering te hebben. Veel Nederlanders hebben dan ook 1 of meer aanvullende verzekeringen. Hierdoor kun je een veel groter bedrag vergoed krijgen. Een zeer gewilde verzekering is de zorg in het buitenland. Door te vergelijken via een zorgvergelijker kun je zien welke zorgverzekering het beste voor jou is, en ook kun je het aanbod bij een zorgverzekering vergelijken op basis van de laagste premie per maand.

3 tips voor de beste zorgverzekering voor mensen die veel reizen

Tip 1; Wanneer je veel reist kom je dus in veel landen. Het kan helaas dan ook voorkomen dat je een keer een ongeluk krijgt, of gewond raakt. Ook al is het maar een kleine breuk, in sommige landen kunnen de kosten van ziekenhuizen erg hoog zijn. In sommige situaties zijn de kosten van vervoer en de operatie zelf ook er hoog, en voor sommigen zijn deze kosten onbetaalbaar. Om niet voor verwachtingen te staan is het aan te raden de aanvullende verzekering; zorg in het buitenland, aan te schaffen.

Tip 2; Kies naast een goede zorgverzekering ook voor een aanvullende reisverzekering. Hierdoor krijg je bepaalde kosten vergoed. Wanneer er iets van jouw word gestolen, of wanneer je iets kwijt raakt kun je dit vergoed krijgen. Zo komt het regelmatig bij reizigers voor dat de koffers op het vliegveld niet meer terug te vinden zijn. Door een reisverzekering af te sluiten kun je een stuk rustiger op vakantie gaan.

Tip 3; Er zijn verschillende voorwaarden van verzekeraars. Wanneer je namelijk tussen de 3 en 12 maanden op vakantie en niet gaat werken dan is vaak een basis verzekering die je aanvult met een zorgverzekering prima. Ook moet je wel degelijk in dit geval een reisverzekering aanschaffen. Belangrijk is het wel in dit geval om goed de voorwaarden te controleren van de verzekeringen bij wie je zit aangesloten. Sommige verzekeraars hebben namelijk een verzekering die maar voor een bepaalde periode krijgt, en/of soms is er ook een bepaalde periode van het aantal dagen dat je maximaal achter elkaar mag reizen.

Previous post

5 tips voor een geweldige Grand Canyon Helikoptervlucht

Next post

Alles wat je moet weten over woestijnreizen