vakantietips

Zonder zorgen op vakantie

Een paar maanden hard gewerkt en nu is het eindelijk weer tijd voor vakantie? Blijf je lekker dichtbij in Europa of zoek je de rust of actie wat verder weg, bijvoorbeeld in Amerika of Afrika? De laatste dagen en uren voordat je weg gaat thuis moet je al aan van alles denken. Heb je alle spullen die je mee wilt nemen wel mee? Of kom je er net nog achter dat je nog wat mist en nog even snel naar de winkel moet voor de laatste spulletjes? Zonnebrand check? Genoeg onderbroeken en t-shirts mee? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je moet dus al aan genoeg zaken denken. Maar heb je ook even stil gestaan bij de reisverzekering? Nog niet? Waar moet je zoal op letten en even aan denken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Doorlopende reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dat maakt het wel lekker makkelijk. Je zou denken dat je nu meteen klaar bent en door kan met je koffer inpakken, maar dat is niet helemaal waar. Want welke dekking heb je precies afgesloten? Heb je Europa dekking, maar ga je nu op vakantie buiten Europa? Dan moet je de dekking nog wel even aanpassen naar werelddekking. Anders ben je niet verzekerd tijdens je vakantie. En dat zou een onaangename verrassing kunnen worden als er onverhoopt toch iets gebeurd aan de andere kant van de wereld. Bij de meeste verzekeraars kun je dit makkelijk online even regelen, en anders moet je ze even bellen. Dan passen ze het zo voor je aan. Uiteraard ga je dan wel even iets meer premie betalen.

Kortlopende reisverzekering

Ben je niet doorlopend verzekerd? En ga je niet vaker dan 1 of 2 keer op vakantie of op pad waarvoor een reisverzekering nodig is, dan heb je voldoende aan een kortlopende reisverzekering. Denk ook hierbij natuurlijk even goed aan de dekking. Heb je bijvoorbeeld een goede zorgverzekering die ook kosten in het buitenland dekt? Dan hoef je je daarvoor misschien niet nog een keer te verzekeren via de reisverzekering. Het uitzoeken waard. En ga je op wintersport of juist niet, kies ook dan even voor de juiste dekking. Zorg er in ieder geval voor dat je niet teveel betaald door je onnodig te verzekeren voor een dekking die je niet nodig hebt, maar zorg er aan de andere kant ook voor dat je wel goed verzekerd wat je graag wilt rekening houdend met het type reis dat je gaat maken.

Mooi meegenomen

Blijf je op vakantie in Europa? Dan hoef je je tegenwoordig niet meer druk te maken om een hele hoge telefoonrekening als je terugkomt van vakantie, want sinds juni 2017 is de data die je in Nederland hebt ook geldig in Europa. En dat is wel zo prettig. Wil je weten hoe het precies zit voor jouw mobiele sim only abonnement? Check dan even je eigen provider.

Afsluitende tip

Wees voorzichtig op reis, er kan van alles mis gaan op vakantie en een ongeluk gebeurd altijd onverwachts en zit in een klein hoekje. Zoek de problemen niet op. Vermijd buurten waar de criminaliteit hoog is en pas op voor oplichters. Meestal voel je het zelf wel aan ook.

Alles geregeld? Wij wensen je een fijne reis en een leuke vakantie toe!

Previous post

Een heerlijke vakantie beleef je in een vakantiehuis

Next post

Dit is het beste moment om je vakantie te boeken

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *