Uncategorized

Verre reizen ondernemen op latere leeftijd

Bij het ondernemen van verre reizen worden vaak jong volwassenen gezien als de ideale doelgroep voor reisbureaus. Deze doelgroep is avontuurlijk ingegesteld en heeft tegenwoordig steeds meer te besteden waardoor het maken van mooie reizen binnen de mogelijkheden behoort. Onterecht wordt en minder aandacht besteed voor het aanbod van reizen voor ouderen. Zij hebben aanzienlijk meer geld te besteden en meer vrije tijd om de wereld te verkennen. Boven de 65 ziet reizen er echter wel anders uit dan wanneer jongeren dit doen. Zo zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar aan gedacht moet worden.

1.    Alleen reizen of in een groep

Reizigers die de pensioenleeftijd gepasseerd zijn reizen graag in groepen wanneer het gaat om verre reizen naar bijvoorbeeld Afrika, Azië en Australië. Dit geldt vooral voor alleenstaande ouderen die op deze manier direct een sociaal netwerk hebben gedurende de vakantie. Het voordeel van het reizen in een groep is dat vervoer en een lokale gids inbegrepen zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen of als stel op pad te gaan. Het is echter verstandig om een goed plan te maken over bijvoorbeeld communicatie (taalbarriere), transport en welke accomodaties geschikt zijn.

2.    Het vinden van de juiste accomodatie

Afhankelijk van de situatie is het vinden van de juiste accomodatie van essentieel belang. Er zijn ouderen die volledig zelfstandig zijn en geen extra hulp nodig hebben. Echter kan het zo zijn dat er pas vakantieverblijf geboekt kan worden wanneer deze aan de juiste voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan wandsteunen in de badkamer of een traplift wanneer de woning meerdere verdiepingen heeft. Er zijn meerdere aanbieders van vakantiewoningen die ouderen met extra behoeften optimaal kunnen ondersteunen. In sommige gevallen kan er zelfs een scootmobiel gehuurd worden voor de gehele vakantieperiode.

3.    Doe onderzoek naar het land van bestemming

Het is belangrijk om vooraf voldoende onderzoek te doen naar eventuele struikelblokken die zich kunnen voordoen tijdens de vakantie. Het stellen en beantwoorden van een aantal cruciale vragen is hierin erg belangrijk Is het verstandig om midden in het centrum te zitten of juist iets erbuiten? Hoe makkelijk is het om vervoer te regelen? Heeft het land veel steile trappen of straten? Hoe ziet de situatie er uit voor mindervaliden met een scootmobiel? Kan ik snel en veilig in een ziekenhuis terecht bij een ongeval? Duidelijkheid op deze vragen kunnen een hoop zorgen wegnemen.

Natuurlijk hangen veel zaken af van hoe iemand in het leven staat en wat de gezondheid is op het moment van reizen. Ouderen die op reis gaan zijn echter net zo ondernemend als jongeren wanneer het gaat om reizen maar dan net op hun eigen manier. Het maken van een verre reis kent geen leeftijdsgrens zolang de juiste maatregelen worden genomen.

Previous post

Reizen door de Sinaï: een magische belevenis

Next post

Vakantie in Bretagne