vliegvakantieszonvakanties

Vakantie naar Davao City

Davao City is de grootste stad van de Filipijnen en is gelegen op het eiland Mindanao. De stad heeft een hoge kans op aardbevingen en daarom is er vrijwel alleen maar laagbouw in de stad. Er wonen zo’n 1,4 miljoen inwoners in de stad en het is zelfs één van de veiligste steden van Azië. Alle wagens in de stad worden namelijk gecontroleerd op explosieven. Deze regel is ooit ingesteld vanwege de actieve moslimrebellen die willen dat Mandao een onafhankelijke staat wordt. Op die manier beschermt men de toeristen en de lokale bevolking tegen de rebellen.

Klimaat

De stad heeft een tropisch regenwoudklimaat. Dat kenmerkt zich met veel regenval gedurende het hele jaar. In de wintermaanden valt er iets minder regen. Vanwege haar ligging heeft de stad minder last van tropische stormen en orkanen. Het biedt echter geen zekerheid dat deze hier niet voorkomen.

Bezienswaardigheden in Davao City

In de Aziatische stad kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Crocodile Park, Jack’s Ridge, People’s Park en het Davao Museum.

Crocodile Park

Het Crocodile Park is een prachtig natuurpark waar je, zoals de naam van het park al doet vermoeden, verschillende krokodillensoorten kunt bekijken. De grootste krokodillen zijn maar liefst zes meter lang. Naast krokodillen kun je er ook andere wilde dieren bekijken, waaronder exotische vogels, apen, slangen en beerkatten.

Jack’s Ridge

Jack’s Ridge is een historische locatie waar tegenwoordig een restaurant en een resort zijn gevestigd. Vroeger werd de locatie gebruikt als strijdkrachtenhoofdkwartier door de Japanners. Er zijn nog veel sporen te vinden uit deze tijd. Af en toe worden er nog steeds oorlogsmaterialen en kogels gevonden op de plek.

People’s Park

People’s Park is een publiek park met meer dan 1.000 wilde plantensoorten. Deze planten komen niet alleen uit de Filipijnen, maar ook uit andere delen van de wereld.  Vanwege de vele plantsoorten is het zelfs één van de groenste parken van het land. Iedere dag worden er ook verschillende shows georganiseerd, waaronder een fonteinshow.

Davao Museum

Het Davao Museum is het culturele erfgoed van de stad. In de galerij kunnen kunstenaars en investeerders iets plaatsen over handel, cultuur, kunst of industrie. De voorwaarde is wel dat het iets te maken heeft met de stad. In de lokale souvenirwinkel bij het museum kun je ook verschillende leuke souvenirs kopen. Deze zijn allemaal met de handgemaakt door de locals.

Vliegen naar Davao City

Vanaf Amsterdam kun je vliegen naar Davao City. Helaas kun je geen rechtstreekse vlucht boeken, maar kun je er wel komen met een overstap. Je kunt een overstap maken in onder andere Singapore.

Vervoer

In de stad kun je het beste met de taxi reizen. Een taxiritje kost slechts $2 en je kunt ook precies vertellen waar je heen wilt. De lokale bewoners vervoeren zich meestal met de jeep. Dat is nóg goedkoper dan de taxi, maar vereist wel enige lokale kennis. Als je wilt kun je ook een auto huren. Dat is hier vrij voordelig en de wegen zijn redelijk op orde.

Veiligheid

Reizen naar de Filipijnen is niet zonder gevaar. Voor sommige delen van de Filipijnen is een negatief reisadvies afgegeven en andere gebieden worden als gevaarlijk aangegeven door de Rijksoverheid. Ook de regering van de Filipijnen is corrupt, waardoor er bij ongevallen of conflicten niet altijd eerlijk gehandeld wordt door de autoriteiten. Het is daarom belangrijk om een goede en betrouwbare reisverzekering te hebben. De goedkoopste reisverzekering vergelijken is daarom een verstandige optie.

Previous post

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Next post

Reizen door de Sinaï: een magische belevenis

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *