vakantietipswandelvakanties

Vakantie in Bretagne

Frankrijk is al sinds jaar en dag een zeer populair vakantieland, niet in de laatste plaats door de mooie landschappen en de heerlijke wijnen. De Fransen houden van het leven en kunnen echt genieten van eten en drinken, ze nemen er de tijd voor. Wijn wordt volop gedronken, ook overdag, het is echt een onderdeel van de Franse cultuur. Er zijn in ieder heel veel vakantiemogelijkheden in Frankrijk.

Ruige kusten en mooie stranden

Bretagne is een van de gebieden waar ieder jaar weer veel toeristen en vakantiegangers neerstrijken. Het schiereiland Bretagne ligt in het westen van Frankrijk, ten zuiden van Normandië. Bretagne heeft een lange kustlijn en in het noorden en westen van deze streek is de kust wild en ruig te noemen. Die kustlijn bestaat uit vele kleine strandjes in de baaien tussen rotsachtig gebied. In het zuiden van Bretagne is de kustlijn wat rustiger te noemen met mooie lange stranden.

Kamperen in Bretagne

Ook voor heerlijk kamperen in Frankrijk is Bretagne bij uitstek geschikt. De streek kent vele campings waar je heerlijk kunt kamperen met je partner en met de kinderen. Sterker nog, in Bretagne vind u de meeste campings in de diverse categorieen van heel Frankrijk, de kans dat u dus een camping vind die geheel aan uw wensen voldoet is vrij groot. In de winter zijn veel campings die door particulieren worden gerund gesloten, maar de campings van de diverse gemeenten zijn in principe het hele jaar door open. Het werd al gezegd, in Bretagne kunt u de meest uiteenlopende campings vinden, zo zijn er viersterrencampings te vinden met alle luxe die u maat kunt bedenken, maar ook eenvoudige campings op het boerenland waar u kunt genieten van de rustige omgeving. De meeste campings in Bretagne liggen dicht aan de kust wat als voordeel heeft dat u niet ver hoeft te lopen als u naar zee wilt met de kinderen.

Met de auto reizen

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 8,5 uur rijden om in Bretagne te komen. De steek is bereikbaar via de Autoroute Océane en de Autoroute des Estuaires. Op sommige plaatsen onderweg moet er tol worden betaald, maar in Bretagne zijn de wegen tolvrij. In ieder geval kun je bij de tolpoorten naast contant betalen ook afrekenen met je creditcard. Het spreekt uiteraard voor zich dat u uw auto goed laat nakijken voordat u op weg gaat en dat u het nummer van de wegenwacht binnen handbereik heeft mocht u met pech langs de weg komen te staan. Uw auto wordt wat zwaarder belast door de lange reistijd dus is het verstandig om uw auto even te laten checken door de garage zodat u veilig de weg op kan gaan. Neem onderweg ook voldoende rust, stop bijvoorbeeld na 2 uur rijden even op een rustplaats langs de snelweg om even te ontspannen. Voorkomen is beter dan genezen en een ongeluk zit wat dat betreft in een klein hoekje.

Previous post

Verre reizen ondernemen op latere leeftijd

Next post

Dit zijn de 4 mooiste plekken om te kamperen in Oostenrijk