vliegvakantieszonvakanties

Sri Lanka: theeplantages, stranden en cultuur

Sri Lanka, het tropische eiland ten zuiden van India, is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar schitterende stranden, eeuwenoude Boeddha-tempels, een indrukwekkend binnenland met de bekende theeplantages en misschien wel het lekkerste eten in Azië.

Nog niet zo lang geleden ging het land gebukt onder burgeroorlogen en natuurrampen, maar het is op de weg terug. Steeds meer mensen weten deze kleine parel te vinden. En dat is meer dan terecht. Wij delen 5 redenen waarom je de ‘Pearl of the Indian Ocean’ moet bezoeken.

De theeplantages op Sri Lanka

Liefhebbers van een goede kop thee zijn in Sri Lanka helemaal in hun element. Door het koele klimaat in Sri Lanka is het binnenland (Hill Country) bezaaid met plantages. Je kunt een brommer huren en door de omgeving touren, maar het is eigenlijk veel leuker om een trekking door de plantages te doen. En dan met name in het Ceylon gebied. Dit gebied is 2.000 vierkante kilometer groot en er word 300 miljoen kilo (!) Ceylon Tea per jaar geproduceerd! Genoeg dus voor een kopje thee, inclusief spectaculair uitzicht!

De stranden van Sri Lanka

Google voor de grap eens op ‘stranden Sri Lanka’ en verbaas jezelf over wat er allemaal tevoorschijn komt. Zeker de stranden in het zuiden en westen zijn indrukwekkend. Ze noemen deze regio ook niet voor niets de ‘Sri Lankan Riviera’ met goudkleurige stranden die worden vergezeld door palmbomen, rijstvelden en een heldere zee.

De stranden in het zuiden rondom Galle zijn paradijselijk. Als je iets wildere stranded zoekt kun je het beste richting het westen gaan.

De mensen

De Sri Lankanen zijn ontzettend aardig, behulpzaam en vriendelijk. Veel reizigers die in Sri Lanka zijn geweest hebben het vaak over de vriendelijke, gastvrije bewoners van het land. Iedereen wil met je praten, soms om je wat te verkopen, maar vaker omdat ze gewoon geïnteresseerd zijn.

De cultuur van Sri Lanka

Sri Lanka is maar een klein eilandje, maar het staat vol met cultureel erfgoed dat je kunt bezoeken. Denk hierbij aan de Kandy, ook wel de Sacred City of het oude Galle met het bekende fort uit de 16e eeuw, gebouwd door de Portugezen. Daarnaast is ook de Golden Temple van Dambulla, een klooster in een grot, een bezoekje waard.

Doordat Sri Lanka zo klein is kun je veel zien in korte tijd. Zo kun je ook nog naar Polonnaruwa gaan, een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka.

De surf-vibe

Je vindt hier niet alleen traditie, thee en tempels. Sri Lanka maakt langzaam naam als top surflocatie. Sommige noemen het eiland dan ook het, Bali van 20 jaar geleden’. Als je wil surfen ga dan richting Arugam Bay aan de oostkust. In de zomermaanden (april tot oktober) vind je hier de beste golven.

Of je nu een ervaren surfen bent of een beginner. De stranden zijn geschikt voor iedereen. Daarnaast kun je overal een lesje nemen om zo de Sri Lankaanse golven te bedwingen.

Meer reisinformatie over Sri Lanka lees je op azie-expert.nl

Previous post

Het onontdekte land Jordanië

Next post

Een heerlijke vakantie beleef je in een vakantiehuis

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *