wandelvakantieswoestijnreizenzonvakanties

Reizen door de Sinaï: een magische belevenis

Het schiereiland van de Sinaï steekt naar voren in de Rode Zee tussen de Gold van Suez en de Gold van Aqaba. Het is een prachtig en indrukwekkend woestijngebied met een zeer afwisselend landschap. Het clichebeeld van de woestijn als “een grote hete zandbal” gaat hier zeker niet op. De Sinaâ is een rotswoestijn met een bijzonder grote variatie aan landschappen. Vooral ook de combinatie woestijn en zee maakt het erg bijzonder. In de Sinaâ wonen zo’n 50.000 mensen onderverdeeld in een tiental stammen. Deze nomaden trekken van oudsher met hun kamelen en geiten door de woestijn en kennen de woestijn als geen ander. Zij hebben een eigen rechtssysteem gebaseerd op eeuwenoude wetten en plichten waarbij de Sjeikh bemiddelt in ruzies en conflicten.

Om te overleven in het ongastvrije landschap van de woestijn is respect voor de natuur van groot belang. Moedwillig schade aanbrengen aan de natuur wordt dan ook zwaar bestraft.

Woestijnreizen in deze regio beginnen en eindigen in de plaatsjes Dahab of Tarabin, welke aan de Golf van Aqaba gelegen zijn. Je kan op deze plaatsen zwemmen en er zijn prachtige snorkel- en duiklocaties te vinden. Vanuit deze kustplaatjes kan je doorrijden met een busje de woestijn in naar het startpunt van de trektocht waar kennis gemaakt kan worden met de mensen en de kamelen die de tocht mee zullen lopen. De Sinaï is een vrij ruig gebied met bergmassieven, zandvlaktes, bizarre rotsformaties, nauwe kloven, wadi’s en oase’s met dadelpalmen. De rust en de ruimte in dit landshap zijn overweldigend. Nergens op aarde is het zo stil als op deze plek.

In het zuiden van de Sinaï is tevens een hooggebergte te vinden. Dit ligt rondom het bekende St. Katherina klooster dat in de 6e eeuw na Christus werd gebouwd aan de voet van de mozesberg. Het klooster is nog steeds in gebruik door Grieks-Orthodoxe monniken. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en is van groot religieus belang voor zowel Moslims, Christenen en Joden. Tussen en op de indrukwekkende beren die je in Sinaï aantreft, vind je dan ook vele kloosters, kappelletjes en tombes. Het contrastrijke landschap biedt daarnaast prachtige vergezichten, vele oases en waterbasis en heeft een bijzondere flora en fauna. Met een reis door dit gebied dragen kamelen de bagage en de mensen wijzen je de weg. Voor ontbijt en lucht kan primitief op een vuurtje vers brood gebakken worden. Slapen doe je in dit gebied onder de heldere sterrenhemel, wat werkelijk magisch is in dit gebied.

Previous post

Op vakantie is een creditcard een must-have!

Next post

Verre reizen ondernemen op latere leeftijd

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *