vliegvakantieszonvakanties

Ontdek de prachtige geheimen van Nieuw-Zeeland of Spanje zelf!

Nog nooit het wondermooie Nieuw-Zeeland bezocht? Op Zoek naar nieuwe, bijzondere plaatsen die het fascinerende Spanje jou te bieden heeft? Er zijn talloze geheimen die deze prachtige landen kennen. Het leuke is dat je dit nu zelf kunt gaan ontdekken!

De geheimen van Nieuw-Zeeland

In 1300 hebben de eerste Maori’s zich hier gevestigd. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland die een eigen taal hebben: Maori’s. 165.000 van de bijna 4,5 miljoen inwoners spreken deze originele taal nog. De meerderheid van de Nieuw-Zeelanders spreken overigens gewoon Engels.

Roadtrip Nieuw-Zeeland

Haal alles uit je vakantie door een auto of camper te huren in Nieuw-Zeeland. Hierdoor kun je gaan en staan waar je wil, je eigen route uitstippelen en nergens aan vastzitten. Heerlijk toch?! Je kunt op diverse plekken een camper huren in Nieuw-Zeeland, maar het is verstandig om dit vooraf te inventariseren.

En dan: ga lekker genieten! Er zijn ontzettend veel roadtrips door Nieuw-Zeeland te maken, maar waar ga je beginnen? Ik heb enkele prachtige plekken voor je op een rijtje gezet.

 1.       Kaikoura
  Spot hier prachtige dolfijnen, walvissen, zeehonden en andere (grote) vissoorten. Hier is vanalles mogelijk. Relax met een cocktail in een van de strandtentjes, ga duiken, zwemmen met dolfijnen of maak een mooie boottocht over zee.
 1.       Queenstown
  Een stad gelegen op het zuidereiland, aan een schitterend meer. Houd je van uitdagingen? Dan is dit de place-to-be! Er worden veel activiteiten aangeboden zoals bungeejumpen, skydiven en paragliden. Ook voor minder actieve activiteiten is er een breed aanbod. Vaar over het prachtige Lake Wakatipu of zoek het iets hogerop in de Queenstown Hill waar je geniet van een adembenemend  uitzicht.
 1.       Christchurch
  De grootste stad van het Zuidereiland moet je in je rondreis wel even bezoeken. Maak een praatje met de locals, bezoek een van de musea of kom tot rust in een van de prachtige parken. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan een lokaal restaurant of ontdek het bruisende uitgaansleven!

Het bijzondere Spanje

Velen zullen al wel eens in Spanje op vakantie zijn geweest. Spanje bestaat uit zowel het vasteland als verschillende eilandengroepen. Spanjaarden spreken Castiliaans als hoofdtaal, waarnaast ook 4 regionale talen worden gesproken: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees.

Autovakantie Spanje

De vakantie begint als je van huis weg rijdt. Nederlanders gaan vaak óf met de auto óf met het vliegtuig naar Spanje. Voor mij persoonlijk geldt dat ik liever met de auto ga, dan vliegen. Veel Nederlanders die ook voor een autovakantie Spanje kiezen, nemen een caravan mee. Een voordeel van een autovakantie is natuurlijk dat je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Ontdek de verborgen schoonheden van het zo bekende en toeristische spanje op eigen houtje! Een aantal must-do’s zal ik je vast geven.

 1.       Barcelona
  Bezoek hier een van de kathedralen, musea of parken. Uiteraard mag Camp Nou voor de voetballiefhebbers niet ontbreken! Vlak buiten de stad liggen de mooiste dorpjes, waar je echt veel van de locals meekrijgt. Hun leefwijze, hun cultuur, maar ook de warmte waarmee ze jou onthalen!
 1.       Valencia
  Reis verder langs de kust naar beneden en je ontdekt de ware pracht van Spanje. Vergeet niet om het land ook in te trekken! El Castell de Guadalest is een indrukwekkende kasteelruïne. Het leuke is om via de smalle straatjes naar het sfeervolle plein met  allerlei souvenirwinkeltjes en lokale restaurants te wandelen waar je een geweldig uitzicht hebt op het meer.
 1.       Andalusië
  Uiteraard mag de echte spaanse tapas niet ontbreken tijdens een vakantie in dit land. In Andalusië ligt de oorsprong van deze tapa, het werd geserveerd bij een drankje om de grootste honger te stillen. Een tip van mij: ga niet op de toeristische plaatsen zoeken naar de beste tapa, deze vind je alleen waar alle locals aan de bar zitten! Eet waar de Spanjaarden ook eten en je zult nooit anders meer willen..!
Previous post

Met je huisdier op reis: vergeet niet een verzekering af te sluiten

Next post

Met de auto op vakantie

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *