vakantietipsvliegvakantieswoestijnreizenzonvakanties

Ontdek het Atlasgebergte en de woestijn van Marokko met een fly drive

Marokko is een prachtig land waar je indrukwekkende paleizen en kleurige souks vindt. Maar Marokko is ook het land van de weergaloze natuur, indrukwekkende valleien met perzikplantages en het schitterende Atlasgebergte. Ontdek het Atlasgebergte en de woestijn van Marokko met een fly en drive! Leer het land in een korte tijd ontdekken en zie de mooiste plekjes van het land.

Atlasgebergte

Het Atlasgebergte loopt in Marokko van west naar oost. Natuurliefhebbers kunnen zich prima vermaken in dit mooie gebied. Het Atlasgebergte is een van de hoogste gebergten ter wereld en bestaat uit drie delen: Anti-Atlas, Midden-Atlas en Hoge-Atlas. Het Anti-Atlas ligt in het westen en hier vind je de meest indrukwekkende contrasten. Quarzazata is een bijzondere stad, waar je heerlijk kunt winkelen of wandelen. In Midden-Atlas zijn diverse adembenemende plekken te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan de plaatsen Azrou, Boulemane en Missour. Er is in dit gebied ook veel kalksteen te vinden, waardoor er prachtige kleurpatronen ontstaan. In het Hoge-Atlas vind je indrukwekkende plekken. De hoogste toppen in dit gebied zijn ruim vier kilometer. In de drie gebieden leven de meest uiteenlopende dierensoorten, zoals gazellen, panters, magotapen, geiten en schapen. Bovendien om je ook veel speciale boomsoorten tegen.

Woestijn van Marokko

Een van de meest bijzondere natuurfenomenen ligt in Marokko. De Saraharawoestijn is een absolute aanrader voor liefhebbers. Er zijn twee grote woestijngebieden Erg Chebbi en Erg Chegaga. In het woestijngebied van Erg Chebbi vind je een oranje-rode kleur zand. Er zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de Dadesvallei, Aït Benhaddou en de Todrakloof. De woestijn van Erg Chegaga heeft de hoogste zandduin en een spectaculair landschap. Dit gebied loopt tot de grens van Algarije en vanaf de toppen heb je een schitterend 360 graden uitzicht over de woestijn.

Reisinformatie Fly en Drive

Voor deze fly en drive vliegt u vanaf Amsterdam naar Marakkech of Casablanca. Vanaf Amsterdam bent u na 3,5 uur in Marokko. Je wordt naar het hotel gebracht en de volgende dag staat de auto voor het hotel klaar. Vanaf dat moment kan je reis door Marokko beginnen! De hotels zijn vooraf geboekt en zijn in een middenklasse hotel. Deze hotels liggen  aan de rand van het atlasgebergte en is vanaf de hotels mogelijk om excursies te maken. De reis is inclusief beschreven maaltijden, maar exclusief fooien, parkeerkosten, excursies, entreegelden. Ook de huurauto zit bij de reissom inbegrepen.

Previous post

Begin je rondreis Guatemala in Guatemala-stad en ontdek de Maya cultuur

Next post

Verzeker je vakantie voor het onzekere

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *