vliegvakanties

Las Vegas Loop

Twee uitersten en toch heel dicht bij elkaar: woestijn en vertier. Wie naar Las Vegas vliegt ziet het in het laatste uur van de vlucht de aarde van groen naar bruin veranderen. Sin City ligt in de Silver State: Nevada en is gebouwd midden in de woestijn.

Er zijn maar weinig mensen die het langer dan een paar dagen uithouden in Las Vegas met alle neonverlichting, rinkelende gokkasten en luidruchtige shows. Maar weinigen zullen bij de reis ‘Las Vegas Loop’ denken aan een tocht door de woestijnen en parken rond Las Vegas en door de staten Nevada, Utah en Arizona.

Las Vegas loop

Net buiten de loop, zoals je op het kaartje ziet, ligt Death Valley en ligt op ruim 2 uur rijden van Las Vegas. Dit wordt gezien als het warmste punt op aarde, het is er in de zomer vaak ruim boven de 50 graden. De naam dankt het overigens aan een groep goudzoekers die nooit meer terugkeerden. Zonder extra water, opgeladen telefoon en een werkende airconditioning kom je Death Valley niet in tijdens de zomermaanden.

Hoover Dam & Grand Canyon

De Hoover Dam ligt vlak bij Las Vegas op nog geen drie kwartier rijden. Waarschijnlijk heb je hem vanuit de lucht al gezien aangezien geen piloot de gelegenheid voorbij laat gaan zijn passagiers erop te wijzen. Een wereldwonder in 5 jaar gebouwd en ook nog ruim binnen het budget gebleven, vertel de verantwoordelijken van de Noord-Zuid lijn of de Betuwelijn eens. Je kan tot diep in de dam komen voor uitleg over de turbines en de bouw van de Hoover Dam.

Weer in de auto gestapt zetten we koers naar de Grand Canyon. Een trip die overigens ook per helikopter te maken is vanuit Las Vegas, maar met de auto kom je op mooiere plaatsen. De Grand Canyon is meer dan alleen een kloof die iedereen kent vanuit de atlas. Blijf hier vooral overnachten en ontdek Havasu Falls, de oase van dit gebied en verken het Bright Angel Trail op ezels naar het mooiste punt van dit gebied: Plateau Point.

Monument Valley

Betreed het gebied van de Navajo Indianen, de vallei die bekend staat om zijn rode rotsen en de Mesa’s. Dit zjjn de rotsen die als pilaren in het landschap staan en door erosie steeds kleiner worden. De weg ernaar toe is Highway 163, een wereld beroemd plaatje met een geweldige horizon van rotsen.

las vegas loop

Ga naar Mexican Hat en laat je door de Navajo indianen rondleiden door het park en ze brengen je naar Artist Point, het uitzicht over de vallei is hier adembenemend.

Nationale parken Bryan Canyon & Zion

Bryce Canyon heeft volgens de overlevering de mooiste zonsopgang en zonsondergang ter wereld. Een Forrest of Stone geeft prachtige kleuren aan het landschap. Een natuurlijk amfitheater zoals het wordt omschreven op de officiële website. Hier vindt je ook rotspartijen in de kleuren oranje, rood, wit en roze: de ‘hoodoos’.

Zion heeft ook genoeg bezienswaardigheden om er een paar dagen door te brengen. Ben je sportief ingesteld dan leg je de weg naar Angels Landings af. Een stenen plateau dat door de Mormonen wordt gezien als de natuurlijke tempel van de Schepper. Het laatste deel is lastig af te leggen en moet je met behulp van kettingen omhoog. Eén van de lastigste routes te voet in de nationale parken.

Er is nog veel meer over te vertellen en voor de totale rit kan je zonder problemen twee weken inplannen als je dat zou willen. Als je dan na twee weken absolute rust en natuur weer terugkeert in Las Vegas is de cultuurschok waarschijnlijk groot. Voor vorm nog wat dollars op de roulette- en blackjacktafels investeren en dan naar huis met een hoofd vol prachtige beelden en herinneringen en een unieke ervaring rijker.

Previous post

Medische kosten tijdens vakantie: wie betaalt de rekening?

Next post

Vliegtickets Las Vegas

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *