vakantietips

Met je huisdier op reis: vergeet niet een verzekering af te sluiten

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om hun huisdier mee te nemen op vakantie. Vooral hondenbezitters nemen hun hond mee op vakantie. Groot gelijk! Waarom zou je immers je trouwe viervoeter thuis laten? Hij of zij maakt onderdeel uit van het gezin en het zou natuurlijk een extra gemist zijn als je je vakantie door brengt zonder huisdier.

Verzekering voor je huisdier op reis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel voor de mens alsmede voor een huisdier. Helemaal tijdens een vakantie is de kans groot dat er zich een incident voordoet. Huisdieren -met name honden- moeten erg wennen aan een nieuwe omgeving en zullen ander gedrag vertonen dan dat je bent gewend. Veel hondenliefhebbers vergeten een verzekering af te sluiten. Er zijn reisverzekeringen waar huisdieren in de olisolis zijn opgenomen, informeer hier naar voordat je op vakantie gaat. Daarnaast zijn er ook hondenverzekeringen die in het buitenland preventieve- en noodzakelijke medische zorg vergoeden.

Let op bij een hondenverzekering

Vergeet om niet om te kijken naar de aansprakelijkheidsverzekering. Bij sommige aanbieders zijn huisdieren standaard meeverzekerd, bij andere niet. Dit geldt tevens voor de hondenverzekering. Als je besluit om een hondenverzekering af te sluiten let dan op het reiscomponenent en het aansprakelijkheidscomponent. Buiten de medische zaken waarom je een normaliter een hond wil verzekeren is het verstandig om bij een hondenverzekering hier extra attentie aan te geven.

Buiten een hondenverzekering ook voor andere huisdieren

Het percentage honden dat mee gaat op vakantie is significant groter dan andere huisdieren. Echter is er een trend waarneembaar dat vakantiegangers -naast honden- ook katten en vogels meenemen naar de vakantiebestemming. Bij overige huisdieren geldt hetzelfde advies als hierboven beschreven. Kijk goed in de polisvoorwaarden van de dierenverzekering die je hebt afgesloten of aansprakelijkheid en medische zorg op reis is verzekerd.

Voorkom dubbele kosten voor een reisverzekering voor huisdieren

Nederland is één van de meest verzekerde landen ter wereld. Veel consumenten zijn dubbel verzekerd. Dit geldt ook voor huisdierenverzekeringen zoals een hondenverzekering. Zoals in bovenstaande tekst te lezen zitten er veel componenten in een aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en een huisdierenverzekering. De kans is groot dat als je de polissen van alle drie de verzekeringen naast elkaar ligt dat er sprake is van te veel betalen voor de verzekering. Waarom zou je immers bij twee of drie verzekeringen dezelfde zaken gedekt willen hebben? Uit ervaring weet ik dat het absoluut loont om even de tijd te nemen op de bestaande verzekeringen onder de loep te nemen. Niet alleen weet je dan in eerste instantie of je goed bent verzekerd, je weet ook of je kunt besparen op de bestaande verzekeringen.

Previous post

Reizen door de Sinaï: een magische belevenis

Next post

Ontdek de prachtige geheimen van Nieuw-Zeeland of Spanje zelf!

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *