vliegvakantieswoestijnreizen

Het onontdekte land Jordanië

Jordanië is een land dat voor het grootste gedeelte uit woestijn bestaat. Met name in het zuiden vind je hier prachtige, gevarieerde woestijnlandschappen.

Het is een aanrader om Jordanië te bezoeken als je van wandelreizen houdt. De roze stad Petra is onmisbaar in een vakantie naar Jordanië. Deze stad is gebouwd door de Nabateërs en staat bekend om haar prachtige uit de rotsen gehouwen gevels van tombes en tempels. Petra lag vroeger op het kruispunt van verschillende belangrijke handelsroutes, welke onder controle stonden van de Nabateërs. in de eerste eeuw voor Christus tot en met de eerste eeuw na Christus kende Petra haar grootste bloeiperiode en woonden er zo’n 30.000 mensen in deze rijke stad.

In Petra zijn natuur en cultuur volledig in harmonie met elkaar. Het is een indrukwekkende plek waar je eindeloos kunt ronddwalen en je kunt vergapen aan de bijzondere bouwwerken en de prachtige kleuren in de rotsen. Petra is zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed.

Met Petra heeft Jordanië één van ’s werelds toeristische hoogtepunten, zoals bleek uit de verkiezing van de de zeven nieuwe wereldwonderen. De meeste toeristen komen speciaal voor Petra en Siq al-Berid naar Jordanië.

Bezienswaardigheden in Jordanië

Naast het feit dat Petra onmisbaar is in je vakantie in Jordanië, maken de volgende bezienswaardigheden Jordanië ook speciaal en hebben het land gevormd tot de schoonheid die er nu heerst.

  • de historische stad Jerash
  • de archeologische site op de citadel van Amman
  • de natuurgebieden Wadi Rum, Wadi Mujib, Dana en de Dode Zee
  • de woestijnkastelen Qasr Hraneh, Quseir Amra, Qasr Azraq, Qasr Mushatta
  • de kruisvaardersburcht Kerak
  • de archeologische sites van Jerash, van Gadara, van Pella, van Baydha
  • het stadje Madaba en de Berg Nebo
  • de badplaats Akaba, havenstad en toeristisch oord in het zuiden van het land.

Meer Info Jordanië
Heb je interesse in een vakantie naar Jordanië? Op bovenstaande link vind je alle informatie voor een onvergetelijke reis naar Jordanië en al haar mooie bezienswaardigheden.

Previous post

Roadtrippen in Argentinië

Next post

Sri Lanka: theeplantages, stranden en cultuur

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *