vakantietipsvliegvakanties

Dit is het beste moment om je vakantie te boeken

Zin om op vakantie te gaan? Maar wil je niet de hoofdprijs betalen omdat je al wat financiële tegenvallers hebt gehad. Is de wasmachine net stuk gegaan? De TV aan vernieuwing toe en net een nieuwe smartphone gekocht? Dan snappen we dat het je beter uitkomt door een vakantie te boeken die net even wat vriendelijker geprijsd is. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn nou de beste momenten om een vakantie te boeken? Een aantal tips die je gaan helpen om niet te veel te betalen voor je eerst volgende vakantie.

Op tijd beginnen

Zorg dat je op tijd begint met het zoeken en oriënteren naar een vakantie. Als het even kan een beetje flexibel qua vertrek en aankomstdatum. Er zit soms namelijk al heel wat verschil in de prijs als je een paar dagen eerder of later vertrekt of thuis komt. Door op tijd te beginnen met het zoeken naar een reis heb je ook geen stress omdat je niet meteen iets kunt vinden. En meestal is het des te vroeger je boekt, des te goedkoper de reis. Een leuk bijkomend voordeel als je vroeg hebt geboekt is dat je ook langer naar de vakantie uit kunt kijken.

Dag van de week

Op welke dag van de week is het het beste om de reis te boeken? Daar is onderzoek naar gedaan en de dinsdagmiddag blijkt het beste moment te zijn. In het weekend hebben veel mensen de tijd en zijn de prijzen doorgaans hoger. Doordeweeks boeken is sowieso goedkoper dan in het weekend. En de dinsdagmiddag is helemaal het beste moment. Dus als je even tijd kunt maken op dinsdagmiddag dan kan dat je aardig wat schelen qua financiën.

Dagen in het jaar

Alle aanbieders proberen je te verleiden met vroegboek kortingen voor de vroege vogels of lastminute kortingen voor de late beslissers. Hier zitten vaak goede aanbiedingen tussen waar je van kunt profiteren. Maar heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het gebruik maken van dagaanbiedingen op Black Friday of Singles Day? Op dit soort dagen kun je profiteren van vaak zeer hoge kortingen die slechts 24 uur geldig zijn. Verschillende reisaanbieders stunten er op los op deze dagen.

Meerdere aanbieders vergelijken

Heb je de reis gevonden die je wilt boeken. Kijk dan zeker nog eens bij wat meer aanbieders. Daar kan ook flink verschil in zitten. En beperk je daarbij niet alleen tot de aanbieders in Nederland. Door soms via Duitsland of Engeland te boeken ben je een stuk goedkoper uit terwijl je er precies hetzelfde voor krijgt. Dit scheelt soms een paar honderd euro op een vlucht naar bijvoorbeeld Amerika.

Heb je de reis naar je zin gevonden voor een scherpe prijs? Dan wensen wij je alvast een prettige vakantie!

Previous post

Zonder zorgen op vakantie

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *