vakantietipszonvakanties

Begin je rondreis Guatemala in Guatemala-stad en ontdek de Maya cultuur

Begin een rondreis Guatemala in Guatemala-stad. Dat is de hoofdstad van Guatemala en is gelegen in het zuiden van het land. Het is de grootste stad van het land met bijna een miljoen inwoners. De stad is onderverdeeld in 19 verschillende zones. In Zone 1 vind je verschillende leuke bezienswaardigheden. Ook zijn hier goede hotels gevestigd. Houd er rekening mee dat er veel criminaliteit plaatsvindt in de hoofdstad. Regelmatig worden er moorden gepleegd tussen rivaliserende bendes. Ook zakkenrollen komt regelmatig voor. Let goed op je spullen en neem bij voorkeur geen dure spullen mee vanuit je hotel. Bewaar belangrijke documenten, zoals je paspoort, in de kluis in het hotel.

Klimaat

De stad heeft een tropisch klimaat met temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 27 tot 32 graden Celsius. De regenperiode duurt van half mei tot en met half oktober. In de overige maanden valt er vrij weinig regen. In de regenperiode kan de luchtvochtigheid hoog zijn. In de nacht koelt de temperatuur af tot zo’n 20 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Guatemala-stad

De stad heeft verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Guatemala-stad zijn het Museum Popol Vuh, het Miraflores-museum en de Palacio Nacional.

Palacio Nacional

Het Palacio Nacional is het nationale paleis van de cultuur. Eerder werd het paleis bewoond door de president van het land. Tegenwoordig dient het echter als museum en leer je er meer over de geschiedenis van het land.

Museum Popol Vuh

De stad heeft meerdere leuke musea die je kunt bekijken. Eén daarvan is het museum Popol Vuh. Het herbergt de belangrijkste Maya-oudheden ter wereld. Je vindt er allerlei onderwerpen uit die periode, van stenen beelden tot beschilderd keramiek en aardewerk. Het oudste object is maar liefst 11.000 jaar oud. Het is een clovis punt dat men destijds gebruikte om mee te snijden.

Miraflores-museum

Het Miraflores-museum is een archeologisch museum dat verschillende opgravingen van de oude Maya stad Kaminaljuyu herbergt. Er liggen zo’n 500 opgravingen in het museum. In 2002 werd het museum pas geopend. Je kunt het museum bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Maandag is het museum gesloten.

Aurora Zoo

In de Aurora Zoo leven de meest uiteenlopende diersoorten. Er leven zowel lokale als exotische diersoorten. De dierentuin is verdeeld in verschillende secties. In de tropen wonen bijvoorbeeld Afrikaanse en Aziatische dieren. In de kinderboerderij leven vooral rustige dieren. Enkele diersoorten die voorkomen in de dierentuin zijn olifanten, giraffes, krokodillen, bruine beren, tijgers, zebra’s en nijlpaarden.

Vervoer

Het vliegveld is gelegen in Zone 5. Deze zone is ongeveer op vijf kilometer afstand van het centrum van de stad. In het centrum van de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het bussennetwerk werkt redelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een huurauto te huren. Over het algemeen stellen ze wel de regel dat je minimaal 25 jaar oud moet zijn. Ook moet je al enkele jaren in het bezit zijn van je rijbewijs. Het rijgedrag in Guatemala-stad is wel erg anders dan in Nederland. Men rijdt over het algemeen roekeloos en gevaarlijk. Vooral in de late avonduren en in de nacht rijdt men als gekken. Je kunt daarom het beste alleen overdag reizen. Zorg ervoor dat je een goede verzekering afsluit.

Rondreizen in Guatemala

Om het land goed te leren kennen heb je aan een vakantie van twee weken eenvoudigweg niet genoeg. Als je een rondreis Guatemala gaat maken, dan is het nodig om een selectie te maken van de belangrijkste highlights van het land.

Previous post

De ultieme paklijst voor je woestijnreis, kamelentocht of wandelreis

Next post

Ontdek het Atlasgebergte en de woestijn van Marokko met een fly drive

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *