vakantietipswoestijnreizen

Alles wat je moet weten over woestijnreizen

Zwaarte tochten

De reizen zijn in principe geschikt voor iedereen met enige wandelervaring en conditie, maar het is belangrijk dat je de reis kiest die bij je past. Tijdens de wandeltochten wordt regelmatig gestopt en op het warmste moment van de dag zoeken wij een schaduwrijke plek op waar wij uitrusten en lunchen. De bagage wordt gedragen door de kamelen/muildieren die met ons meelopen. Zelf hoef je alleen een dagrugzak te dragen. Tijdens de Hooggebergtereis in de Sinaï lopen de kamelen een andere route en zien wij hen alleen `s ochtends en `s avonds. Dit betekent dat je dagrugzak groot genoeg moet zijn om water voor de hele dag, spullen voor de lunch en een trui in mee te nemen.

Omdat de kamelen/muildieren niet ongelimiteerd beladen kunnen worden wil ik je verzoeken om tijdens de trekking maximaal 10-12 kg mee te nemen. Het is over het algemeen mogelijk, spullen die je niet nodig hebt tijdens de tocht, in de accommodatie waar wij de eerste nacht(en) verblijven achter te laten.

Tijdens de woestijntochten lopen wij grote delen van de tocht over een redelijk harde ondergrond, maar af en toe zullen wij ook door mullere gedeelten en over stenige paden lopen en soms ook een kleine bergpas oversteken. De hoogteverschillen zijn over het algemeen gering. Het is in de Sinaï mogelijk om af en toe op een kameel te rijden. Bedenk wel dat kamelen slecht kunnen klimmen en dalen, deze stukken zullen dan ook te voet moeten worden afgelegd.

De reizen in het hooggebergte vragen meer conditie en ervaring vanwege de hoogteverschillen en de vaak smalle paadjes. In de Sinaï wordt ook hier de bagage per kameel vervoerd. Het is echter niet mogelijk om op de kamelen te rijden, daar zij overdag een andere route lopen. In Marokko wordt tijdens de bergreizen de bagage per muildier vervoerd.

ALGEMEEN: de routes die wij tijdens de verschillende reizen lopen zijn goed te doen, mits je de reis kiest die bij je conditie en ervaring past. (Berg) wandelen in de vrije natuur betekent wel dat in geval van nood, adequate hulp niet onmiddelijk ter plekke kan zijn!

De woestijn en de bergen van Egypte en Marokko kunnen verslavend zijn, voor veel deelnemers blijft het niet bij 1 tocht!

Klimaat

In de Sinaï heerst een droog klimaat met een lage luchtvochtigheid zodat het ook bij hogere temperaturen nog aangenaam kan zijn. In het voor- en najaar ligt de temperatuur in de Sinaï overdag gemiddeld tussen de 20 ° en 30 °C, `s nachts koelt het af, in het lager gelegen deel (8- daagse Sinaï reis) gemiddeld tot zo’n 6° - 15° (in de wintermaanden soms nog wat lager). In het Hooggebergte is het in de reisperiode `s nachts gemiddeld tussen de 5° - 10°C , in de maanden maart en november kan het kwik echter soms tot rond de nul graden dalen.

Marokko: in de gebieden waar wij lopen heerst een droog klimaat met een lage luchtvochtigheid zodat het ook bij hogere temperaturen nog aangenaam kan zijn. De avonden en nachten kunnen flink afkoelen. Daar de routes nog al eens wisselen kunnen wij hier geen gemiddelde temperaturen noemen. Wij houden er met het vaststellen van de data altijd rekening mee dat wij reizen als het weer overdag niet te warm is en de nachten nog niet te koud zijn.

Gezondheid

Voor Egypte en Marokko wordt aangeraden om een DTP- injectie en een injectie tegen Hepatitis-A te halen. Informeer voor de zekerheid ook even bij de huisarts of bij één van de vaccinatie-infolijnen.

Tijdens de trektochten worden lekkere en voedzame maaltijden op hygiënische wijze bereid, maar door de andere soort ingrediënten die gebruikt worden, kan het natuurlijk toch voorkomen dat je maag wat van slag raakt, het is aan te raden om zowel medicijnen tegen verstopping als tegen diarree mee te nemen.

Voor de hele trektocht wordt mineraalwater meegenomen. Dit water kan ook gebruikt worden om de tanden te poetsen. Om jezelf te wassen wordt het water uit de bronnen gebruikt. Het is tevens handig om een doosje “wetties” mee te nemen. In de woestijn/bergen wordt de behoefte in een kuiltje ergens achter een rots gedaan, in het begin is dit voor sommigen misschien even wennen, maar uiteindelijk is het veel hygiënischer dan gebruik te maken van een meestal vieze toilet. Het is belangrijk om het toiletpapier na gebruik te verbranden, om de woestijn zo schoon mogelijk te houden.

Accommodatie

Egypte: wij verblijven in Dahab in comfortabele prettige accommodatie op basis van een tweepersoonskamer, in Katherina en Nuweiba wordt in eenvoudige maar sfeervolle accommodaties verbleven.
In Marokko worden de eerste en laatste nachten van de reizen in een hotel doorgebracht. Indien er voldoende plaats is, is een éénpersoonskamer tegen bijbetaling mogelijk. Tijdens de trekking slapen wij in tenten, in Marokko bij koud weer soms ook in berghutten. De tenten worden verzorgd en zijn op basis van 2 personen, voor meer privacy en ruimte kun je ook een eigen tentje mee nemen. Op de reizen gaan schuimrubbermatjes mee, indien je problemen met je rug hebt is het aan te raden om zelf een extra matje mee te nemen.

Vluchten

Voor de Sinaï en Zuid Marroko wordt er in principe gevlogen met charters van Transavia en Arke Fly. De vluchtduur is respectievelijk 4 en 5 uur. In de Sinaï wordt gevlogen op Sharm el-Sheikh, voor Marokko op Ouarazate of Marrakech.
Let op! De reissommen zijn gebaseerd op de gemiddelde prijzen van de vluchten. Prijzen van charters kunnen echter fluctueren, met name in drukke perioden kunnen de tickets duurder zijn. Houd er rekening mee dat dit door berekend zal worden in de reissom.

Geld

Egypte: € 1,- is ongeveer 8 Egyptische pond (£E) waard.

Sinaï: in Dahab en Nuweiba zijn inmiddels verschillende banken en geldautomaten aanwezig. In Katherina is een bank aanwezig en tegenwoordig ook een geldautomaat, hoewel deze vaak leeg is. Op het vliegveld van Sharm el-Sheikh is het ook mogelijk om geld te wisselen.

Marokko: € 1,- is ongeveer 11 Dirham waard. Op het vliegveld en in de steden en grote plaatsen tref je geldautomaten, tijdens de trektochten kun je geen geld meer pinnen of wisselen.

Previous post

De ultieme paklijst voor je woestijnreis, kamelentocht of wandelreis

Next post

Begin je rondreis Guatemala in Guatemala-stad en ontdek de Maya cultuur

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *