vakantietipswandelvakanties

Dit zijn de 4 mooiste plekken om te kamperen in Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig land dat steeds populairder wordt als kampeerbestemming. De natuur is onwaarschijnlijk mooi in dit Duitstalige land én ook op het gebied van cultuur is er genoeg te zien. Waar de winters vrij fors zijn in Oostenrijk, zijn de zomers mild en zonnig. Door te verblijven op een camping in Oostenrijk kun je het land op een unieke manier verkennen. Welke plekken zijn nu het mooist om te kamperen? Wij hebben 4 ideale gebieden in Oostenrijk op een rijtje gezet!

1 Karinthië

Deze streek staat bekend om zijn prachtige bergen en indrukwekkende meren. Er bevinden zich vele campings in Karinthië, de één nog mooier dan de ander. ’s Winters verandert het landschap in een sprookjesachtig tafereel, maar ’s zomers is het hier zonnig en warm. De natuur in Karinthië kun je te voet of op de fiets verkennen. Een andere activiteit die erg populair is in deze streek is paardrijden. Op de rug van een paard maak je een onvergetelijke tocht door de unieke omgeving. Pittoreske dorpjes, kleurrijke bloemen en historische kastelen zijn kenmerkend voor dit gebied!

2 Steiermark

In het oosten van het land bevindt zich de regio Steiermark. In deze veelzijdige regio vind je voor ieder wat wilt. Met name natuurfanaten zullen hier in hun nopjes zijn. De regio bestaat voor 60% uit bos en je vindt er hoge bergen, metershoge watervallen en indrukwekkende meren. Er bevinden zich 7 natuurparken in Steiermark en deze streek heeft niet voor niets de bijnaam ‘Het groene hart van Oostenrijk’.

3 Tirol

Tirol kennen wij Nederlanders natuurlijk van de wintersportvakantie. Er bevinden zich hier vele skipistes waar je dagenlang kunt genieten van de heerlijke poedersneeuw. In de zomer Maken de besneeuwde bergen plaats voor groene vlaktes en indrukwekkende rotsformaties. Je kunt hier geweldig wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om af te koelen in de warme zomer. De streek kent vele meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Aan deze meren bevinden zich ook de meeste campings.

4 Salzburgerland

We sluiten deze lijst af met de streek ‘Salzburgerland’. Dwars door dit gebied lopen de Oostenrijkse Alpen. Het mag dus geen verrassing zijn dat je hier geweldig kunt wandelen. De flora en fauna in dit gebied is in de zomer in volle bloei. Unieke plantensoorten als nagelkruid, alpenroos en gentiaan zorgen voor een groen en levendig beeld. Je vindt er honderden kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden en aan deze wandelpaden vindt je kleinschalige campings waar je heerlijk tot rust kunt komen!

Wat is jouw favoriete plekje in Oostenrijk? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Previous post

Vakantie in Bretagne

Next post

This is the most recent story.