Uncategorized

Welke vakantie is de ultieme relatietest?

Nee geen Temptation Island, een weekend Center Parcs met de familie of het in elkaar zetten van Ikea meubels. Allemaal potentiële relatie-breakers, maar wat is nu daadwerkelijk de ultieme relatietest? Denk eens aan een vakantie met je geliefde. Dat kan je relatie zeker op de proef stellen. Maar ga die uitdaging aan!

Reizen maakt mensen gelukkiger. Dat is de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek uit 2014. Het onderzoek wijst uit dat het langdurigste geluk gecreëerd wordt door ervaringen. Waaronder reizen en buitenactiviteiten. Wanneer je zaken ervaart heeft dat een positief effect op jouw geluk en dat van je partner. Dit heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat je meer zaken gemeen kan hebben, maar het zorgt ook voor een diepere connectie in je relatie. Zeker wanneer je samen nieuwe ervaringen beleeft.

Vergelijk niet met elkaar

Ken je van die situaties waarin je stiekem jezelf gaat vergelijken met anderen? Je bent op een feestje en hoort dat iemand een rondreis door Azië heeft gemaakt. De ander heeft een camper gehuurd in Amerika en jij bent naar Mallorca geweest voor een zonvakantie. Een domper….Of niet? Nee! Het is namelijk niet alsof we de nieuwste mobiele telefoons aan het vergelijken zijn. De één is daadwerkelijk beter in de specificaties dan de andere. Nee. Vakanties zijn gelieerd aan de ervaringen die je beleeft. Een zonvakantie in Mallorca kan voor jou net zo fijn zijn geweest als een camperreis voor de ander.

Maar hoe heerlijk is het als je samen met je geliefde eenzelfde ervaring hebt van de ultieme vakantie voor jullie. Tenminste….wanneer je deze samen positief hebt ervaren. Het kan ook je relatie op scherp zetten. Zeker wanneer je voor de eerste keer samen op vakantie gaat. Welke soort vakanties moet je dan vermijden? Of welke soort vakanties zijn dan juist ideaal? Wij geven je een aantal tips.

Welke vakanties zijn ideaal?

Als je van plan bent om samen op vakantie te gaan, dan besef goed welke vakantie het beste bij jouw situatie past.

Stedentrips

Een weekendje Parijs, London of Boedapest is perfect om je relatie te bevestigen. Je kan samen heerlijk genieten van een aantal dagen in een grote stad waarbij meestal een aantal zaken de revue passeren zoals eten, borrelen en eventueel wat culturele zaken bezoeken. Omdat het kortstondig is, wil je er alles uithalen samen. Kortom ideaal voor elk type relatie.

Zonvakanties

Boek een zonnige vakantie naar het sprankelende Spanje of het relaxte Jamaica en je kan samen genieten van alles wat een zonvakantie kan bieden. Op je gemak aanschuiven aan het zwembad, je handdoekje draperen op een strandbedje of een toeristische lunch nuttigen op het terras. Allemaal zorgeloze activiteiten voor elk stelletje. Wanneer je een zonvakantie samen doorstaat, weet je dat je een stap verder kan denken.

Rondreizen

Dit is de stap verder….rondreizen met je vlam. Drie weken of meer op elkaars lip zitten. Van luxe resorts tot vervallen hostels. Van haute cuisine gerechten tot streetfood. Een hele grote diversiteit aan eten, activiteiten, verblijven etc. Dat is de ultieme test voor je relatie. Je bent aangewezen op elkaar. Of je nu een camperreis naar Australië maakt of gaat backpacken in Azië. Je moet samen keuzes maken; beslissingen waar je gaat slapen, overleggen wat je gaat doen, bepalen waar de reis de volgende dag heen gaat. Deze reizen zullen niet geheel zonder bepaalde spanningen verlopen. Maar overkom je samen de hindernissen die gepaard gaan met dit soort reizen, dan zijn jullie geslaagd voor de ultieme relatietest! Niks staat meer in de weg. Dan zijn de andere twee typen reizen ‘peanuts’ voor je. Ga jij voor dit ultieme doel?

Previous post

5 tips voor een geweldige Grand Canyon Helikoptervlucht

Next post

3 tips voor zorgverzekeringen voor wereldreizigers

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *