vakantietips

Verzeker je vakantie voor het onzekere

Wanneer je op vakantie gaat moet je aan veel denken. Vakantie is er natuurlijk voor om te ontspannen en even alles te vergeten. Toch moet je voordat je op reis gaat ervoor zorgen dat je zaken goed geregeld zijn zodat de vakantie niet veranderd in een chaos. Het moment dat je de deur uit loopt wilt je dat de vakantie al begint.

Voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk, het is natuurlijk niet handig om alles last second te gaan regelen. Het inpakken van je koffer is wel één van de belangrijkste dingen. Als je nog 1 dag van te voren snel je kleren moet wassen en het blijkt dat je ook nog een goed paar schoenen moet hebben, dan wordt het qua tijd toch wat aan de krappe kant. Ook belangrijk:

  • Geldige legitimatie
  • Kopie van je reisdocumenten, in geval dat je originele documenten verloren raken of gestolen worden.
  • Is er iemand die op het huis let?

Risico’s

Elk land heeft wel dingen waar je op moet letten, zo moet je denken aan gevaarlijke buurten waar veel criminaliteit is, oplichters die op straat of in winkels actief zijn, taxi chaffeurs die je proberen af te zetten en zo zijn er nog veel meer dingen. Dit zijn allemaal ding die handig zijn om te weten voordat je de reis begint. Op de website ‘Nederlandwereldwijd’ is reisadvies te vinden over de meeste bestemmingen. Staat het land er niet tussen en wil je er meer over weten? Dan kan je altijd nog Google raadplegen, er zijn genoeg mensen die hun ervaring delen over ‘gevaren’ waar je op moet letten.

Reisverzekering

Er kan op vakantie van alles mis gaan, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het afsluiten van een reisverzekering is vrij makkelijk en gaat ook best snel. Er zijn veel verschillende reisverzekeringen;

Als je ineens moet worden opgenomen in een ziekenhuis kan dat duur uitpakken als je niet goed verzekerd bent, als het echt ernstig is dan kunnen de kosten zonder reisverzekering oplopen tot in de tienduizenden euro’s, iets wat je leuke vakantie om kan toveren tot een financiële nachtmerrie.

Tijdens de reis

Als je met het vliegtuig gaat is het wel zo fijn om tijdens de vlucht lekker te ontspannen, lekker naar muziek luisteren, series kijken op je tablet, een goed boek lezen of natuurlijk gewoon lekker een dutje doen. Eenmaal aangekomen is het tijd om te genieten van je vakantie, veel plezier!

Previous post

Ontdek het Atlasgebergte en de woestijn van Marokko met een fly drive

Next post

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *